kORAN cIREBON

"korane' wong cerbon Lud..!"

Persamaane Kebakaran Hutan Karo Puasa

leave a comment »

Puasa kuh intie sih pengendalian diri. Ngebuktinang ari manungsa kuh lebih duwur derajate’ timbang napsue’.

Tapi godaan mah selalu ana bae.

Ya, urusan jajanan pasar lah, pas dideleng jaluk dituku kabeh. Akeh bocah wadon sing nganggo klambi keton udele’. Ning dalan akeh pengendara sing seenake dewek bae, srobat-srobot bli karuan..

Tapi masih mending. Timbang pas puasa umah kebakaran, minimal ning halaman buri. Sing kaya mengkenen kih kejadiah ning Amerika, tepate ning daerah California. Sampe gubernure’, artis filem, Arnold melu priatin. Ratusan hektar hutan sing lemah karo daune wis kering emang gampang pisan kesulut geni.

Lha, priben maning. Kekuatan alam sapa sing sanggup ngelawan. Alam mah dudu musuh.

Nah, ari isun bisa pai contoh sih ya kaya kebakaran hutan kuwen. Misale hawa napsu kuh persis geni. Persis api sing ngebakar kabeh sing dilewati, ya wassalam. Maksude ya ari ana uwong sing beli bisa ngendalinang hawa napsu ya mirip hutan sing terbakar.

Kabeh pada ludes. Langka sing bruntung. Urip sepisan, tapi tekore’ pirang-pirang,, :)

Wassalam,
Kayumanis, Tue, Sep 1, 2009 , 5:02:32 AM
Yah,
Sent from my BlogBerry®
powered by blog kopidangdut
http://kopidangdut.wordpress.com/
~dari urusan serius seperti dangdut hingga hal remeh sekadar politik jenaka~

Written by Mas Kopdang

September 1, 2009 at 5:03 am

Ditulis dalam Uncategorized

Wis Hadir Korane’ Wong Cerbon

leave a comment »

Sedulur kabeh, bokatan bae kangen karo bebasa Cerbon, arep maca koran sing gawe kangen sedulur kabeh karo tanah kelahiran, mangga teka bae bing kORAN cIREBON, “korane’ wong cerbon, Lud..!”

Aja isin-isin ya.. Isun dudu musu..

:)

Written by Mas Kopdang

Agustus 31, 2009 at 12:14 am

Ditulis dalam Uncategorized

Hello world!

with one comment

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!

Written by Mas Kopdang

Agustus 30, 2009 at 4:48 pm

Ditulis dalam Uncategorized

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.